Opšti uslovi korišćenja- SOUL concept store

Opšti uslovi korišćenja

U nastavku su navedeni Opšti uslovi korišćenja:

Uslovi korišćenja
Politika privatnosti
Naplata
Dostava
Reklamacije


Uslovi korišćenja

Pažnja: molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe SOUL concept store internet sajta. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi). SOUL concept store zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove, unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.

Takođe, možemo ažurirati sajt s vremena na vreme i možemo promeniti sadržaj u bilo kom trenutku. Administratori Soul concept store prodavnice, konstantno rade na održavanju sajta i prikazivanju tačnih informacija, ali i pored toga zadržavamo pravo na bilo kakvu grešku. Sajt ne garantuje da je opis proizvoda, cena ili bilo koji drugi sadržaj tačan, kompletan, pouzdan, trenutan ili bez grešaka. Takođe napominjemo da su fotografije obezbeđene isključivo u informativne svrhe i da one mogu da prikažu i artikle koje nisu uključeni u ponuđenu cenu.

Ne garantujemo da će naš sajt, ili bilo koji sadržaj na njemu, biti bez grešaka ili propusta.

Korišćenje našeg internet sajta, ili nekih njegovih delova, može da zahteva da se registrujete, odnosno da otvorite vaš korisnički nalog. Ako koristite naš internet sajt odgovorni ste za održavanje poverljivosti vašeg korisničkog naloga i lozinke na vašem kompjuteru, a samim tim se slažete da prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod vašim korisničkim nalogom i lozinkom.

Ako sumnjate u bezbednost vašeg korisničkog naloga, odnosno lozinke molimo vas da što pre obavestite administratora sajta slanjem poruke na email adresu soul.vrsac@gmail.com . SOUL concept store prodavnica nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu neovlašćenim korišćenjem vašeg korisničkog naloga.

Internet sajt i kompanija koja posluje na sajtu SOUL concept store ni u kom slučaju neće snositi odgovornost za direktnu, indirektnu, slučajnu ili namernu štetu nanetu korišćenjem ovog internet sajta ili nekog drugog internet sajta koji je povezan sa internet sajtom naše kprodavnice. Takođe ne snosimo odgovornost za izgubljeni profit, prihod, troškove zamene, troškove poslovnih prekida i gubitka podataka ili bilo koje druge štete nastale usleg korišćenja informacija sa našeg internet sajta.


Politika privatnosti

SOUL concept store je ogranak lanca prodavnica firme DOO Trgo-Ban iz Vršca, koji posluje na adresi Sterijina 26 u Vršcu.
PIB: 100913974, MB:08275602, email: soul.vrsac@gmail.com, telefon 013/423-567 i 063/254-859(u nastavku „SOUL concept store“ ili „mi“ ).

Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na vas kao fizičko lice. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu vaših podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 87/2018), u daljem tekstu ,,Zakon”).

U nastavku ćete pronaći sve informacije o prirodi i obimu obrade vaših ličnih podataka:

Prikupljamo Vaše lične podatke kada je to relevantno za potrebe Vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kada kupujete i/ili naručujete proizvode od nas, kada se registrujete za slanje newsletter-a, instagram poruka, SMS-ova, kada nas kontaktirate putem telefona, kada popunjavate ankete za kupce ili nam date povratne informacije o našoj robi i uslugama, itd.).

Informacije uglavnom dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge, popunite određeni formular, ili kada prikupimo podatke putem bezbednosnih kamera u maloprodajnim objektima.

Dalje u tekstu ćemo Vam objasniti svrhe obrada podataka, i osnove u Zakonu Vaše lične podatke ćemo koristiti u marketinške svrhe, samo ako na to pristanete.

Sve vaše lične informacije tretiraju se kao poverljive, a SOUL concept store i/ili naši pouzdani partneri, ih čuvaju na adekvatan način.
Unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni sektori kojima su isti neophodni za ispunjenje ugovornih ili zakonskih obaveza ili u svrhu ispunjenja legitimnih interesa. U okviru ugovornog odnosa, angažujemo i druge pružaoce usluga, koji mogu da dobiju pristup vašim ličnim podacima. Pridržavanje propisa o zaštiti podataka o ličnosti se u ovim slučajevima obezbeđuje ugovorom. Lične podatke čuvamo onoliko koliko je to neophodno za ispunjenje gore navedenih svrha. Pri tome, vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja. Kriterijume za period čuvanja podataka kreiramo u skladu sa svrhom, ali budući da se tehnička roba ne kupuje svakodnevno, smatramo da je period od 5 godina optimalan za postizanje marketinške svrhe, dok se podaci o realizovanim kupovinama I kupcima čuvaju koliko je to predviđeno poreskim propisima I propisima koji regulišu ugovor o prodaji.

U okviru našeg poslovnog odnosa u obavezi ste da nam dostavite one lične podatke, koji su neophodni za započinjanje, sprovođenje i okončavanje ugovornog odnosa i za ispunjenje obaveza koje su povezane sa tim, kao i za čije prikupljanje imamo zakonsku obavezu ili imamo pravo na osnovu legitimnih interesa. Bez tih podataka, po pravilu nećemo biti u mogućnosti da započnemo poslovni odnos sa vama.

Koja prava imate kao lice na koje se podaci odnose?

*da Vam omogucimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće, strane ili kategorije trećih strana sa kojima se vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
*da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka;
*da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku. Pristanak možete opozvati u svakom trenutku, tako što ćete se odjaviti na način koji smo predvideli (slanjem poruke na određeni broj ili preko određenog linka) kao i slanjem poruke na mail adresu SOUL concept store (soul.vrsac@gmail.com). Ukoliko je osnov zakon ili legitimni interes, ne možemo udovoljiti Vašem zahtevu za brisanjem podataka;
*da ograničite obradu Vaših podataka ukoliko smatrate da je obrada nezakonita, ako ste istakli prigovor ili ako smatrate da SOUL concept store više nisu potrebni Vaši podaci;
*da odbijete da se Vaši podaci o ličnosti obrađuju;
*da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom;
*U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.
*da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom. Prava možete ostvariti kontaktiranjem SOUL concept store na sledeće načine:
-Adresa: Sterijina 26, 26300 Vršac,
-Email: soul.vrsac@gmail.com,
-Telefon: 013/423-567 i 063/254-859
*Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Od vas prikupljamo sledeće podatke:

*Kupovina/porudžbina u prodavnici/web sajtu SOUL concept store*
SOUL concept store kao trgovac je po samom Zakonu o zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) ovlašćena da prikuplja podatke o svojim kupcima. Vaši podaci su nam neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine, radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate, prijema i rešavanja reklamacija.

U procesu kupovine online potrebno je da unesete svoje podatke u predviđena polja (ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresu). Kupovinu možete realizovati iako niste registrovani na sajtu SOUL concept store kao gost. Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi izvršenja ugovora o prodaji, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina i komunikaciju sa Vama.

*Prilikom otvaranja korisničkog naloga na sajtu SOUL concept store*
SOUL concept store prikuplja i obrađuje Vaše podatke prilikom kreiranja korisničkog naloga na SOUL concept store sajtu. Podaci koje prikupljamo su ime, prezime, e-mail, broj telefona.

*Kada nas kontakirate e-mailom, telefonom I putem društvenih mreža*
U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama kao i vrste upita, ti podaci mogu obuhvatiti ime, prezime, broj telefona, adresu e-pošte, ostale informacije o vama koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom.

Podatke prikupljene na ovaj način možemo obrađivati u svrhe pružanja odgovora na Vaše upite, za potrebe prikupljanja statističkih podataka i profilisanje, kako bi unapredili naše poslovanje. Za potrebe statistike i profilisanja biće izvršena anonimizacija, tako da ne podatak ne može biti doveden u vezi sa konkretnim licem.


*U makretinške svrhe – Newsletter, SMS poruke*
Na našem sajtu, kao i prilikom registracije, SOUL concept store će Vam ponuditi uslugu slanja obaveštenja o aktuelnim ponudama i promocijama na mail ili SMS, i tom prilikom treba da ostavite sledeće podatke: ime i prezime, broj telefona – ako je u pitanju sms, adresu e-pošte ako je u pitanju newsletter-a na mail.

Ako ste pristali da primate naša obaveštenja, koristimo vašu e-mail/broj telefona i eventualno Vaše ime, za slanje informacija o proizvodima, promocijama, nagradnim igrama / konkursima, novostima i ponudama prodavnica. Ove podatke čuvamo i obrađujemo u svrhu slanja obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama.

Uz Vašu saglastnost beležimo Vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice www.soulconceptstore.rs, mobilnih aplikacija i newslettera. Ocena ponašanja korisnika podrazumeva pre svega podatke o odeljcima na kojima se zadržavate i na linkove, koje tamo koristite. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa Vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo omogućili kreiranje reklamne ponude od strane SOUL concept store u obliku newslettera, on-site reklame i štampanog materijala, prilagođene vašem ličnom interesovanju i time poboljšamo našu ponudu.

Vašu saglasnost za prijem obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama ili kreiranje personalizovanih korisničkih profila možete da opozovete u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. To možete učiniti tako što ćete se npr. na našoj internet stranici odjaviti sa liste za prijem obaveštenja. Link za odjavu možete nac´i ovde ili na kraju svakog newslettera. Ukoliko opozovete pristanak, obrisaćemo vaše podatke.

Obaveštavamo vas da u slučaju da za slanje newslettera/sms angažujemo eksterne partnere i iz tog razloga im dostavimo Vaše lične podatke to će biti učinjeno u skladu sa članom 45 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podaci će se čuvati dokle god ste Vi saglasni.

*Profilisanje*
U slučajevima kada šaljemo ili prikazujemo obaveštenja ili sadržaj koji su personalizovanog karaktera, možemo koristiti pojedine postupke koji su označeni kao „profilisanje” (odnosno, bilo koji oblik automatizovanog procesa obrade ličnih podataka koji se sastoji iz korišćenja prikupljenih podataka o ličnosti kako bismo procenili određene lične aspekte koji su u vezi sa fizičkim licem, konkretno, da bismo analizirali ili predvideli aspekte koji se tiču ličnih afiniteta konkretnog fizičkog lica, njegovog interesovanja, ekonomskog položaja, ponašanja, lokacije, pouzdanosti ili kretanja).

Na osnovu svoje analize, šaljemo ili prikazujemo obaveštenja i/ili sadržaj koji je skrojen tačno prema vašim interesovanjima/potrebama.

Pravni osnov za gore pomenutu obradu podataka pristanak.


*Transfer podataka o ličnosti van EU*
SOUL concept store ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije.

*Transfer podataka o ličnosti van EU*
SOUL concept store ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.

*Poseta internet stranice*
SOUL concept store obrađuje Vaše podatke prilikom posete ove internet stranice, prilikom korišćenja aplikacija i drugih platformi. Tom prilikom se razmenjuju različiti podaci između Vašeg uređaja i našeg servera, pri čemu može da se radi o podacima o ličnosti. Podaci prikupljeni na taj način se, između ostalog, koriste za optimizaciju naše internet stranice ili u svrhu prikazivanja reklama u pretraživaču Vašeg uređaja.

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na Vašem uređaju će automatski i bez Vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

– IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu,
– datum i vreme pristupa,
– ime i URL preuzete datoteke,
– internet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL),
– pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime vašeg provajdera.

Navedene podatke server privremeno čuva u takozvanoj log datoteci u sledeće svrhe:
– obezbeđivanje uspostavljanja nesmetane veze,
– obezbeđivanje komfornog korišćenja naše internet stranice/aplikacije,
– procena bezbednosti i stabilnosti sistema.

Ukoliko ste u Vašem pretraživaču, u operativnom sistemu ili u drugim podešavanjima Vašeg uređaja prihvatili tzv. geolokaciju, odnosno dali svoj pristanak, ovu funkciju koristimo kako bismo vam ponudili individualne usluge na osnovu Vaše trenutne lokacije (na primer, lokaciju najbliže prodavnice). Podatke o lokaciji obrađujemo isključivo u navedenu svrhu.

Pravni osnov za obradu IP adrese je legitimni interes, koji proizlazi iz gore navede svrhe obrade podataka, budući da je to tehnički uslov za funcionisanje sajta. Ove podatke ne prenosimo trećim licima. Podaci se čuvaju privremeno i to za vreme posete stranici, a zatim se automatski brišu. Nakon što napustite našu internet stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

*Kreiranje personalizovanog korisničkog profila*
Uz Vašu saglasnost beležimo Vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice i newsletter-a. Praćenje ponašanja korisnika pre svega podrazumeva podatke o odeljcima na kojima ste se zadržavali i koje linkove ste koristili. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo eventualno naše obraćanje u obliku newsletter-a, on-site reklame i štampanog materijala bolje prilagodili vašim ličnim interesovanjima, a time poboljšali našu ponudu.

Ove podatke ne prosleđujemo trećim licima.

Rok čuvanja/ kriterijumi za određivanje roka čuvanja podataka:

Ukoliko opozovete svoj pristanak za individualno oglašavanje ili se ne slažete sa određenim promotivnim aktivnostima, Vaše podatke ćemo obrisati iz odgovarajuće mailing liste.

Ukoliko povučete pristanak, Vaša kontakt adresa biće blokirana za dalju obradu podataka u reklamne svrhe.


*Korišćenje kolačića*
Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačic´e. Kolačic´i su male datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.) i to prilikom posete naše internet stranice. Kolačic´i ne nanose štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačic´ima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da vam poseta internet stranici bude prijatnija. Na primer, mi koristimo takozvane kolačic´e sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice vec´ posetili ili da ste vec´ prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačic´e koji se određeno vreme skladište na vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nec´ete morati da ponovite.

S druge strane, kolačic´e koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačic´i nam omoguc´avaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačic´i se automatski brišu nakon 5 godina.

Vec´ina pretraživača automatski prihvata kolačic´e. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačic´i ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačic´. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačic´a može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

*Google analitika*
Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics – uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. (“Google”). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačic´i. Kolačic´i generišu sledec´e informacije o vašem korišc´enju ove internet stranice:
– tip/verzija pretraživača,
– operativni sistem koji se koristi,
– referrer URL (prethodno posec´ena stranica),
– hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),
– vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguc´e utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje). Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa nec´e biti povezana sa drugim podacima Google-a.

Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

*Društvene mreže*
Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo SOUL concept store ima ograničen uticaj.

Detaljnije informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation
YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=sr&gl=rs
Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875
Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima.

Podake prikupljene na društvenim mrežama na osnovu pristanka- komentare, video snimke, slike, lajkove…objavljuje operater. SOUL concept store ih ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitni sadržaj i podatke koji predstavljaju krivično delo.

Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost):

Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalost samo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo.

Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica (fan-page) optimizuju.

*Video nadzor*
SOUL concept store koristi video nadzor za potrebe bezbednosti zaposlenih i imovine, i radi otkrivanja krivičnih dela i drugih spornih situacija. Obaveštenje o video nadzoru se nalazi na ulazu u naš maloprodajni objekat. Čuvamo informacije prikupljene putem u vremenskom periodu koji nam omogućava da pomognemo regulatornim telima i organima za sprovođenje zakona. Pristup podacima imaju samo ovlašćena lica u SOUL concept store


Ova Politika stupa na snagu dana 01.09.2019. godine.

Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.




Naplata

Za teritoriju Srbije moguće je plaćanje gotovinom prilikom isporuke pošiljke.

Takođe, za teritoriju Srbije moguće je plaćanje i putem naloga za prenos odnosno uplatom na račun.

Kupcima iz regiona ( Bosna i Hercegovina, Crna Gora) omogućena je kupovina preko poštanske usluge "PostPak" :https://www.posta.rs/cir/stanovnistvo/usluga.aspx?usluga=postanske-usluge/paketske-usluge-inostranstvo/postpak-otkupni-paket-za-region


Dostava

Srbija:

Sve poručene proizvode šaljemo u roku od 24h, radnim danima, sem ako nije drugačije naznačeno. Dostavu vršimo posredstvom kurirske službe Post Express na celoj teritoriji Srbije, standardnom uslugom “danas za sutra do 12h" ili do 19h”.

CENOVNIK USUGE DANAS ZA SUTRA DO 12":
Pošiljke do 0,5kg 250,00 din.
pošiljke preko 0,5kg do 2kg - 300,00 din.
pošiljke preko 2kg do 5kg - 390,00 din.
pošiljke preko 5kg do 10kg - 510,00 din.
pošiljke preko 10kg do 20kg - 700,00din.

CENOVNIK USUGE DANAS ZA SUTRA DO 19":
Pošiljke do 0,5kg - 200,00 din.
pošiljke preko 0,5kg do 2kg - 250,00 din.
pošiljke preko 2kg do 5kg - 340,00 din.
pošiljke preko 5kg do 10kg - 460,00 din.
pošiljke preko 10kg do 20kg - 660,00din.

Inostranstvo:

Za kupce iz regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora) postoji mogućnost kupovine preko poštanske uluge PostPak: https://www.posta.rs/cir/stanovnistvo/usluga.aspx?usluga=postanske-usluge/paketske-usluge-inostranstvo/postpak-otkupni-paket-za-region



Reklamacije

IZJAVA O ODUSTANKU OD UGOVORA O KUPOPRODAJI ZAKLJUČENOG NA DALJINU

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, (Sl.gl.RS br.62/2014) obrazac Izjave o odustanku od ugovora se dostavlja na:
e-mail adresu soul.vrsac@gmail.com ili na adresu firme:

DOO TRGO-BAN Vršac
Sterijina 26
26300 VRSAC PA

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.

Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora.

Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac- izjava o odustanku od ugovora.

Potrošač može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga odustane od ugovora.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl.34 i 35 ovog zakona.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku

Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robu poslao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo.

Potrošač je dužan da vrati robu trgovcu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac- izjavu o odustanku od ugovra.

Povraćaj sredstava uplaćenih platnom karticom
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, DOO TRGO-BAN Vršac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Obrazac Izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.
Loading...